Glutenfria chokladmuffins

För att baka dessa fantastiska glutenfria chokladmuffins behöver du
 
 
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,33 tsk salt
  • 100 g smör, jag använde mjölkproteinfritt.
  • 1 dl valfri mjölk, jag använde havremjölk
  • 100g mörk choklad
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den. Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut.
  3. Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig.
  4. Ta fram en ny skål och rör ihop kakaon med mjölmixen, bakpulvret och saltet. Använd en gaffel för att blanda ingredienserna.
  5. Smält smöret i en skål i mikron.
  6. Hacka chokladen och blanda i hälften av chokladen i mjölblandningen.
  7. Häll i smör, mjölk och mjölblandningen i äggsmeten. Vänd ner i äggblandningen tills det är en slät smet utan klumpar.
  8. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem till mer än hälften finns det risk att muffinsen rinner över. Jag använde mig av amerikanska muffinsformar och fyllde med ca 60g smet (3/4) i muffinsplåt, toppa med resten av chokladen.
  9. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter, känn med en potatissticka om de är klara. Stickan ska bli lite fuktig, men inte ha några smulor eller blöt smet på sig.
  10. Serveras med fördel med lätt vispad grädde, ät och njut.
#1 - Angelica Wåhlin

Mums!

Svar: Ja de blev väldigt goda! :)
Erica